Produkter för din Hund och Katts välbefinnande

Summa: 0kr
Hem     Till Hund     Till Katt     Om AnimalPro     Köpvillkor     Kontakt     Erbjudande    
Hem » Till Hund » Visa produkt » CEVA » Cystease 90tabl - CEVA
Välkommen till AnimalPro
Kvalitetprodukter för Hund och Katt till rätt pris med Snabb leverans
Alltid returrätt i 14 dagar
(gäller obruten förpackning)

Se våra djurvårdstips >>

Cystease 90tabl - CEVA

Produktinformation
Cystease är ett fodertillskott i tablettform till katt. N-acetyl-D-glukosamin är förstadiet till den glukosaminoglukan som täcker urinblåsans slemhinna. Härigenom kommer slemhinnan inte i kontakt med urinen.

 

URINVÄGSPROBLEM HOS KATT – IDIOPATISK CYSTIT, FIC
Symtom från de nedre urinvägarna hos katt är mycket vanliga. De kan visa sig som blod i urinen, ökad urineringsfrekvens, urinträngningar och stopp i urinröret. En rad orsaker som t.ex. urinsten, infektion eller inflammation kan ligga till grund för dessa besvär, men i ca 60 -70% av fallen hittas inte grundorsaken.

Detta sjukdomstillstånd kallas idiopatisk (okänt ursprung) cystit, FIC.
Hos katter med FIC innehåller urinen en lägre koncentration av glukosaminoglykaner och urinblåsans vägg visar en ökad genomsläpplighet vilket kan leda till att retande substanser i urinen påverkar urinblåsans vägg som inflammeras. 1 Sjukdomen förekommer hos han- och honkatter i alla åldrar, men är vanligast hos medelålders katter och det finns beskrivet att perserkatter och långhåriga katter har en större risk att drabbas av FIC. Stress anses vara en viktig orsak till FIC och studier visar att katter med FIC reagerar annorlunda på stress än andra katter. 1 De visar en större tendens till ökad törst och aptit, högre urineringsfrekvens och pälsputsning när de utsätts för stress än andra katter. 2Symtomen på FIC är smärta från urinvägarna, blod i urinen, att katten gör frekventa försök att urinera och urinerar små mängder urin, ofta utanför kattlådan. I de flesta fall avklingar symtomen på FIC utan behandling inom 5 till 7 dagar, men katten bör behandlas eftersom tillståndet är mycket smärtsamt och kan leda till beteendeförändringar. 1, 3

RÅD OM DIN KATT HAR FIC
Det finns en rad enkla åtgärder som djurägare till katter med FIC kan göra för att förebygga återfall av FIC. Det rör områden som kattens vatten och foderintag, kattens miljö och att ge fodertillskott för att stödja urinblåsans naturliga funktion.

Var mycket uppmärksam på hur ofta katten kissar och uppsök omedelbart en veterinär om katten kissar allt mindre eller helt slutar urinera. Det är viktigt att katten får i sig mycket vätska. Ha flera vattenskålar och byt vattnet dagligen.

Ett tips är att frysa in små mängder vätska från tonfisk konserverad i vatten och lägga en sådan ”istärning” i vattenskålen per dag.

Ge om möjligt katten burkmat (för ökat vätskeintag) eller torrfoder av hög kvalitet och relativt lågt energiinnehåll. Övervikt anses vara en riskfaktor för FIC.2 De flesta veterinärkliniker säljer specialfoder för katter med urinvägsproblem. Ge katten fodertillskott innehållande N-Acetyl D glukosamin (ex. Cystease), en substans som ingår i urinväggens slemhinna.4 Koncentrationen av glukosamin i urinen höjs och bygger upp det skyddande lagret i urinblåsans slemhinna.5 Att förebygga att katten utsätts för stress anses idag vara en viktig faktor för att förhindra uppkomst och återfall av FIC. Förändringar som ommöblering, nya möbler, nya familjemedlemmar både två och fyrbenta kan vara stressande för katten.

Följande åtgärder kan öka kattens välbefinnande och trygghet. 1,2,6
Minst en kattlåda per katt i hem med flera katter. De flesta katter föredrar finkornig, mjuk sand. Rengör kattlådorna dagligen.

Minst en mat- och vattenskål per katt i hem med flera katter.
Flera gömställen och utkiksplatser, gärna högt belägna.
Låt katten ha tillgång till minst en rejäl klösbräda.
Koppla in en Feliway® Doftavgivare (kattens trygghetsskapande ansiktsferomon) i hemmet, detta minskar kattens allmänna stress och dess välbefinnande ökar.6

Pris: 315kr

Nyheter

Tikskydd Valentino Svart 35cm

Pris: 99kr

Dental Wipes 100st - Showtech

Pris: 55kr

Grooming Kalk 400g - Showtech

100% ren kalk för grooming till alla pälsar.

Pris: 135kr

Halskrage för Hund

Praktisk och bekväm för hunden vid skydd av operationssår mm.

Till Produkter >


Se Video >>

Adaptil Spray 60ml - Ceva

Förebygger och hjälper valpen och den vuxna hunden att bibehålla sitt lugn när de försätts i nya situationer, i kända eller okända miljöer.

 

Pris 222kr-

 

Diabetesprodukter för Hund o Katt

Vanliga symtom vid diabetes hos hund
Din hund dricker stora mängder vatten. Har stor aptit och kan äta mycket men tappar ändå vikt.
Hunden är trött och håglös.

 

Diabetesprod Vet>

 

Nyheter

Litter Kwitter Toalett Träningskit 1st

Tre stegsmetod för en tillvaro utan kattsand.

 

Pris: 475kr