Trygg e-handel sedan 2005     Fri frakt över 499 kr    30 dagars öppet köp

Ceva: Douxo, Pyo Mousse, 150 ml

229 kr
Logga in eller registrera dig för att få 10% rabatt och spara ca. 23 kr på denna varan!
Artnr: A1512

Vid långvariga hudvårdsproblem hos hund och katt kan man efter inledande bad med schamponering övergå till att använda Douxo Mikroemulsion Spray eller Mousse i stället. Återuppbygger hudens skyddsbarriär och motverkar mjällbildning.


st
  •   Trygg e-handel sedan 2005
  •   Fri frakt över 499kr
  •   30 dagars öppet köp
Frågor om denna produkt? Ring direkt 0480-309 09
Leverans: Beställ nu
Leveranstid cirka 3-5 vardagar.

Hudproblem är ett växande bekymmer hos våra sällskapsdjur. Fler och fler bakterier blir tyvärr resistenta mot antibiotika. Veterinärerna kräver därmed mer av dig som djurägare, det skrivs ut mindre antibiotika för att minska risken för utveckling av resistenta bakterier. Att schamponera ett sällskapsdjur upprepade gånger med specialschampo vid bekymmer med huden är ofta den första och bästa behandlingen. Men vilken djurägare tycker inte att det är både väldigt jobbigt och tidskrävande att schamponera flera dagar i veckan och i de flesta fall i flera veckor för att komma till rätta med hudproblemet. 
Vid långvariga hudvårdsproblem hos patienter kan man efter inledande bad med schamponering övergå till att använda Douxo Mikroemulsion Spray eller Mousse i stället. Då djurägaren slipper blötlägga djuret sparar det mycket tid och kraft för såväl djuret som för djurägaren, vilket i sin tur medför ökade förutsättningar att djurägaren har möjlighet att fullfölja hela den rekommenderade kuren. 

Dosering
40kg 1 pumpslag per 3kg. Till långhåriga hundar kan antalet pumpslag dubbleras.  Applicera var tredje dag.

Generell rekommendation är att kombinera tillsammans med inledande behandling med Douxo Klorhexidin Schampo, schamponera på dag 1 och behandla med mousse på dag 3 och 6. Upprepa behandling i 2-3 veckor. Skaka flaskan före användning. 

Användning
Borsta upp pälsen och applicera på torr hud. Tryck ut ett till två pumpslag i Handen. Massera in moussen noggrant så att det kommer i kontakt med huden. Repetera så många gånger som behövs. Undvik området runt ögon och nos. Ska ej skölja ut. Låt torka inomhus. 

TEKNISKA SPECIFIKATIONER:
Löddrande lösning formulerad med mjuka allergivänliga rengöringsbaser - pH = 7 Phytosphingosine - salicyloyl (0,05%) - Climbazole 0,5% - Lipacide® C8G (2,5%) - Klorhexidin (3%)

Försiktighet!
Svälj inte. Undvik kontakt med ögonen.
Om onödigt hudirritation utvecklas eller ökar, sluta använda den och kontakta en veterinär.
Förvara utom räckhåll för barn.

Kundomdömen

Bli den första att betygsätta denna produkten

Ge ditt omdöme

Lägg till ett foto

Bifoga bild