Hem    
Till Hund    
Till Katt    
Till Häst    
Om Oss    
Köpvillkor    
Kontakt    
Erbjudande    
Hem » Förebygga tandköttsproblem på hund
 

Du har 0 produkter i din varukorg.

Förebygga tandköttsproblem på hund

Det finns ett antal saker du kan göra hemma för att förebygga sjukdomar i tandköttet.
Behandla och tugga
Stora hårda produkter såsom grisöron, ben, torkat-skinn etc uppmuntrar husdjur att tugga. När hunden tuggar så underlättas avlägsnandet av plack via fysisk gnidning och öknig av hundens eget skyddande saliv. 
 
Speciell hundmat
Färskfoder som serveras frust har en riktigt bra effekt på att ta bort plack och massera hundens tandkött. Om du ger din hund färskfoder. Ge den en gång i veckan maten fryst.
 
Royal Canin Dental dieter är speciellt formulerade torrfoder som hundar och katter, som har utformats för att hålla ditt husdjur tänder rena och ge en helt balanserad kost.
 
Storleken, struktur och form på tanddietsmaten ger en milt slipande effekt på dental plack och tandsten när den tuggas. Royal Canin tand dieter innehåller också natriumpolyfosfat, en speciell ingrediens som binder kalcium i saliven, vilket motverkar bildning av tandsten.
 
Leksaker
Det finns några leksaker som finns och som är bra på att uppmuntra hundar att tugga. Leksaker är ett bra komplement till ett tandhygienprogram, men man bör inte bara lita på dessa.
 
Borsta ditt husdjurs tänder
Daglig tandborstning ofta kallad "gold standard" i hemmet tandvård eftersom det kommer att hjälpa kontroll plack bygga upp och förebygga tandlossning. 
 
Råa ben
Utfodring råa ben till hundar och katter kan vara ett annat alternativ för att hjälpa till tandvården. Men behöver denna införas med försiktighet eftersom ben är inte lämpliga för alla hundar och katter. 
 
Om du bestämmer dig för att använda ben, kan du överväga följande:
Hundar: mata stora råa ben med benmärg
Katter: mata råkycklingvingar 
(ALDRIG stekta eller grillade benrester från kyckling(fågel), värmen gör att benen kan bli sylvassa och punktera djurets tarmar.)
 
Benen ska alltid vara större än hundens huvud så att de inte kan sväljas.
 
Observera: Att tugga på ben kan hos vissa individer kan orsaka kräkningar, förstoppning och diarré.

Munvård för Hund

Vanliga munproblem är tandsten, inflammation i tandköttet , tandlossning och tandböld. Detta förebyggs med regelbunden kontroll och enkel tandhygien som tandborstning, tuggben och tuggbitar.