Trygg e-handel sedan 2005     Fri frakt över 499 kr    30 dagars öppet köp

Hitta rätt storlek med hjälp av vår enkla guide

Här beskriver vi hur du bäst mäter din hund för att kunna välja rätt storlek på hundselen. Att välja rätt storlek på sele till hund kan vara svårt, många är osäkra på hur man på ett korrekt sätt mäter sin hund över bröst och hals. Måttet kan variera kraftigt beroende på vart man mäter. Se våran guide nedanför som hjälp att välja rätt storlek på din sele.

Vi på Animal Pro har ett brett utbud av selar, allt från små till medelstora och stora hundar. Selarna från Curli är för de mindre hundraserna, vilka ni hittar genom att klicka här. Curli's selar är tillverkade i tunna lätta material som är bekväma att använda även för den minsta hunden.
För den medelstora till stora hunden är Julius-K9 är ett annat varumärke som tillverkar sina selar i ett kraftigare material, men deras selar är ändå bekväma och ergonomiska för din hund. Spännen i absoluta toppklass som aldrig går upp av misstag eller belastning. Julius-K9 hittar ni genom att klicka här.

1. Halsringningen mäter du vid halsens bas, eftersom det är den bredaste delen av halsen. Halsringningen på en overall kan vara större än omkretsen på hundens hals, eftersom den kan justeras så att den passar för en mindre hals.

2. Bröstmåttet tar du vid bröstets bredaste punkt, bakom frambenen. För att säkerställa tillräcklig rörelsefrihet, bör bröstpartiet på en overall vara bredare än hundens bröst.

3. Tänk på att om er hund hamnar i en mellanstorlek så ta den större modellen.

Se instruktionsvideo nedan som Hurtta har skapat