Trygg e-handel sedan 2005     Fri frakt över 499 kr    30 dagars öppet köp

Företagsinformation


Organisationsnummer: 559252-5900
Företagsnamn: Animal Pro Sweden AB

E-postadress: info@animalpro.se


1. Betalning och priser

Alla priser är dagsaktuella och kan komma att ändras i framtiden. Individuellt och aktuellt totalpris för din beställning summeras i kassan, inklusive eventuella avgifter för frakt och betalning, samt moms.

Betalning sker via vår samarbetspartner Klarna AB. De betalningsalternativ som erbjuds genom Klarna är faktura, kortbetalning, delbetalning och direktbetalning via internetbank.Läs mer om de olika betalsätten nedan. Klicka här för att läsa Klarnas villkor för de olika betalsätten.

Genom att ange eller efterfråga information i kassan och Klarna Betaltjänst godkänner du Animal Pro Sweden AB:s köpvillkor, Animal Pro Sweden AB:s integritetspolicy samt Klarna betaltjänsts användarvillkor och Klarnas användning av dina personuppgifter enligt vad som framgår i Klarnas användarvillkor, se följande länk: Klarnas dataskyddspolicy.

1a. Faktura

Fakturan skickas elektroniskt till din e-postadress. Fakturaköp är avgiftsfria.
Betalningsvillkoret är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag, för närvarande 50 kr, samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta. 


1b. Konto- och kreditkort

Vid betalning med VISA eller MasterCard skickas all information i krypterad form för maximal säkerhet. Klarna innehar SSL-certifikat och uppgifterna hanteras enligt bestämmelserna i Personuppgiftslagen (PUL). Kortköp är avgiftsfria.

Klarna följer standarden Payment Card Industry (PCI) Data Security Standard (DSS) som är framtagen av de internationella kortnätverken Visa och MasterCard.


1c. Delbetalning

Med Klarna Konto väljer du själv hur mycket du vill betala varje månad, dock lägst 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet. Du kan alltid välja att betala hela beloppet på en gång. Alla dina delbetalningsköp samlas på en överskådlig månadsfaktura. Årsräntan är 19,5% och aviavgiften 29 kr/mån.


1d. Direktbetalning

Med direktbetalning du betalar du tryggt och enkelt via din internetbank. Betalningen genomförs i direkt anslutning till ditt köp. Direktbetalning är avgiftsfritt.

2. Åldersgräns
För att handla hos Animal Pro Sweden AB måste man vara 18 år gammal.

3. Leveranser och returer
Villkor för leverans anges även i kassan under respektive leveranssätt. Om inget anges gäller 1-2 arbetsdagars leveranstid. Om en artikel har avvikande leveranstid står det angivet vid respektive artikel. Om leveransförsening uppstår meddelar vi dig detta genom e-post. Du som kund har alltid rätt att häva köpet vid leveransförseningar. Vi kommer att göra allt vi kan för att fullfölja din beställning.
Om vi inte kan leverera inom tiden som angavs vid köptillfället så kommer vi höra av oss till er via e-post, alternativt telefon med ny leveransinformation. Ni har då rätt att häva köpet om ni inte accepterar leveransförseningen.
Leveranser som sker till ombud ligger kvar i 10 dagar och löses ut med en giltlig id-handling. Löses inte försändelsen ut returneras den till oss. Outlöst paket debiteras med 300 kr.

Vi levererar internationellt till alla länder.

4. Öppet köp och bytesrätt

Om ni önskar använda öppet köp eller bytesrätt så meddelar ni våran kundservice inom 30 dagar från det att ni mottagit eran beställning. Ni får då en returetikett och anvisningar för hur ni ska emballera varorna.

4a. Bytesrätt
När vi har mottagit er försändelse kommer vi kontrollera varan, och om det ser bra ut kommer vi med vändande post skicka ut varan ni önskar byta till. Annars hör vi av oss.

4b. Öppet köp
När vi mottagit er försändelse kommer vi kontrollera varan och om allt ser bra ut göra en återbetalning till er.

5. Returer och återbetalning

Returer sker på din egen bekostnad utom om artikeln är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som paket med uteslutande PostNord, inte mot postförskott, DHL eller annan frakt godtages. Felbeställningar och byten bekostas frakten av kunden, tur & retur. Innan en retur görs ska ni som kund kontakta oss för att erhålla en retursedel, alternativt en returadress. Returer som skickas till oss utan vårt godkännande kommer inte tas emot, utan skickas tillbaks till er som kund på er bekostnad.
Återbetalning sker skyndsamt inom 14 dagar från det att vi mottagit ert ärende om reklamation eller ångerrätt. Återbetalning sker dock tidigast efter att vi mottagit er retur, eller att ni kan skicka ett bevis på att ni återsänt varan till oss. Återbetalning sker genom Klarna uteslutande och Klarnas kommer återbetala er på samma sätt som ni betalade.

6. Ångerrätt

Vi följer distansavtalslagen och därmed har du rätt att returnera beställda varor utan att ange någon anledning. Artikeln ska returneras väl emballerad, i fint skick och i originalkartong inom 14 dagar från det att ni har erhållit varan. Ni som kund står för returfrakten.

Nyttjande om ånger ska ske inom 14 dagar från det att ni har varan i sin besittning. Ni ska efter skickat meddelande till oss senast inom 14 dagar återsända varan/varorna.

Om du som kund har hanterat artikeln i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion och detta lett till att artikeln som returneras är mindre värd, har vi rätt att dra av en summa motsvarande artikelns värdeminskning på det belopp som ska återbetalas. Värdeminskningen bedöms från fall till fall. Fel på varan Om produkt(erna) är felaktig, går sönder eller är DOA(Dead On Arrival) ersätts den felaktiga produkten fullt ut. I första hand skickar vi ut en ny produkt till er, önskas återbetalning säger ni detta till våran kundtjänst.

Retur görs till:
Animal Pro Sweden AB
Nobelgatan 4
392 39 Kalmar

Om varan som returneras inte är i nyskick, eller inte kan säljas i nyskick så har vi rätt att göra värdeminskningavdrag.

Ångerblankett finns att hämta här

Tänk på att större varor kan vara kostsamma att returnera - cirkla 250-300kr i fraktkostnad. Kontakta därför oss först så hjälper vi er med förmånliga returetiketter cirka 60kr.

Undantag från ångerrätten
Artiklar i vårt sortiment som säljs i förslutna/plomberade påsar är undantagna ångerrätten om förpackningen är öppnad. 

7. Reklamation
Vid reklamationsärenden följer vi alltid Konsumentköplagen, vilket innebär att du har 3 års reklamationsrätt från det datum du tar emot varan. Vi reklamation ska felet anmälas snarast eller så snart det kunde upptäckas. Skälig tid är att anmäla reklamation inom 2 månader. Ni måste lämna meddelande om att varan är felaktig och på vilket sätt.

Eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).

ARN: https://www.arn.se/
Allmänna Reklamationsnämnden
Box 174
101 23 Stockholm

EU ODR: https://ec.europa.eu/odr

8. Fraktinformation

Frakt tillkommer på samtliga beställningar. Den totala fraktkostnaden räknas ut i kassan då det framgår om varan kan skickas med Mypack, Varubrev eller måste levereras på Pall.

Mypack
Grundfrakten är från 69 kr per order för varor som levereras med Mypack. Maxvikt för Mypack är 20kg pga PostNords restriktioner.

Fri frakt vid köp över 499kr
Gäller ej frakt med PostNord hempaket, budbil eller frakt med pall. Vid produktvikt över 20kg debiteras frakten.

9. Prenumeration

Priset för produkten vid utskickstillfället är det gällande priset på hemsidan.

Betala med kort eller mot faktura i kassan.

Ingen bindningstid. På Mina sidor kan du enkelt ändra eller avbryta dina prenumeration fram till en vecka innan utskickstillfället.

B2B

Distansavtalslagen gäller ej köp mellan två företag. Därför erbjuder vi ej ångerrätt till företag.

Läs mer om distansavtalslagen hos Konsumentverket: http://www.konsumentverket.se/

Integritetspolicy

Genom att ange eller efterfråga information i kassan och Klarna Betaltjänst godkänner du Animal Pro Sweden AB's köpvillkor, integritetspolicy samt Klarna betaltjänsts användarvillkor och Klarnas användning av dina personuppgifter enligt vad som framgår i Klarnas användarvillkor, se följande länk: Klarnas dataskyddspolicy.