Produkter för din Hund och Katts välbefinnande

Summa: 0kr
Hem     Till Hund     Till Katt     Om AnimalPro     Köpvillkor     Kontakt     Erbjudande    
Hem » Till Hund » Visa produkt » Kruuse » Viacutan Plus 40tabl
Välkommen till AnimalPro
Kvalitetprodukter för Hund och Katt till rätt pris med Snabb leverans
Alltid returrätt i 14 dagar
(gäller obruten förpackning)

Se våra djurvårdstips >>

Viacutan Plus 40tabl

Produktinformation
Viacutan® Plus
Vägen till frisk hud och päls

 

Vad är Viacutan® Plus?

Viacutan® Plus är en koncentrerad och välbalanserad blandning av växt- och fiskolja med mycket högt innehåll av biologiskt aktiv gammalinolensyra (GLA). Viacutan® Plus innehåller också olika naturliga antioxidanter som kan medverka till att mildra inflammatoriska och allergiska reaktioner. Viacutan® Plus ges som ett dagligt fodertillskott till hund och katt för att bebehålla och vårda deras hud och päls.

 

Vad är essentiella fettsyror?

Essentiella fettsyror är näringsämnen som kroppen inte själv kan producera utan måste tillföras via kosten. Essentiella fettsyror är nödvändiga för att bygga upp nya celler och för att bevara en problemfri hud.

  

Vad är GLA?

Gammalinolensyra (GLA) bildas normalt i kroppen utifrån en annan essentiell fettsyra, linolsyra (LA). LA finns i stora mängder i vegetabiliska oljor, men först när det har omvandlats till GLA kan det användas av kroppen. GLA finns i vissa naturliga fröoljeextrakt, t.ex. gurkört som har ett mycket högt innehåll av GLA. Om inte tillräckligt med GLA bildas utifrån de essentiella fettsyrorna i kosten kan det uppstå bristsjukdomar. Äldre hundar, allergiska hundar, hundar som håller på att återhämta sig efter sjukdom eller hundar som lider av kroniska sjukdomar (t.ex. sockersjuka och leverproblem), kan ha en nedsatt förmåga att omvandla LA i kosten till GLA. Katter kan inte alls omvandla LA utan allt GLA måste tillföras vis kosten.

  

Vad händer vid brist på GLA?

En av de viktigaste funktionerna av GLA hos både människor och djur är att hålla huden frisk. Vid brist på GLA (och även andra essentiella fettsyror) blir huden torr och fjällig, pälsen matt och klåda kan uppstå. När djuret kliar sig förvärras tillståndet och det kan leda till håravfall, rodnad, svullnad och förtjockning av det översta hudlagret. Detta är ofta början till en ond cirkel med klåda och ett kliande som kan vara svårt att bryta.

Viacutan® Plus - Nu med en förbättrad sammansättning

Viacutan® Plus innehåller nu också extrakt av gurkmeja och grönt te som tillhör de mest kraftfulla botaniska antioxidanterna. Tillsammans med E-vitamin neutraliserar dessa två naturliga antioxidanter fria radikaler som annars kan förvärra inflammationstillståndet vid allergiska och andra hudproblem.

  

Dessutom.....

Hudproblem svarar ofta på medicin som innehåller kortison. Veterinärer försöker dock att minska användningen av kortison vid långvarig behandling på grund av risken för biverkningar. Man har länge haft en känsla av att Viacutan kan minska behovet av kortison, vilket underbyggs av nya vetenskapliga resultat.

Viacutan® Plus - Vägen till frisk hud och päls
Viacutan® Plus innehåller stora mängder GLA från gurkört och är ett fodertillskott för att bevara en frisk hud och päls.

Viacutan® Plus innehåller även andra essentiella fettsyror från fiskolja som också bidrar till en bra hud och päls.

Viacutan® Plus innehåller en blandning av naturliga antioxidanter, som medverkar till att mildra inflammatoriska och allergiska reaktioner.

Viacutan® Plus har en sammansättning som är framtagen speciellt för att hålla huden frisk på din hund och katt.

  

Hur skall Viacutan® Plus användas?

Eftersom essentiella fettsyror lätt förstörs när de kommer i kontakt med syre finns Viacutan® Plus som kapslar i blisterförpackning eller i en speciell doseringsflaska med ett lufttätt pumpsystem. Innehållet bevaras friskt och med full styrka till den sista kapseln i förpackningen eller den sista droppen i doseringspumpen.

Viacutan® Plus är lätt att använda. Kapslarna är luftfria och neutrala i smaken. De kan stoppas direkt i munnen på djuret eller blandas i fodret (tryck hål på kapseln och blanda innehållet i fodret). Flaskan med doseringspumpen, som finns i två storlekar, gör det mycket lätt att dosera direkt på fodret. Ett tryck på pumpen ger samma dos som en kapsel.

  

Dosering

1-2 kapslar per 10kg kroppsvikt, en gång dagligen, blandat i eller på maten. Tillskottet skall ges i minst 8 veckor.

 

Innehåll
Vegetabiliskt olja, gelatin, fiskolja, gurkmejaextrakt, grönt teextrakt. Glycerol, naturligt vitamin E.

Pris: 219kr

Nyheter

Tikskydd Valentino Svart 35cm

Pris: 99kr

Dental Wipes 100st - Showtech

Pris: 55kr

Grooming Kalk 400g - Showtech

100% ren kalk för grooming till alla pälsar.

Pris: 135kr

Halskrage för Hund

Praktisk och bekväm för hunden vid skydd av operationssår mm.

Till Produkter >


Se Video >>

Adaptil Spray 60ml - Ceva

Förebygger och hjälper valpen och den vuxna hunden att bibehålla sitt lugn när de försätts i nya situationer, i kända eller okända miljöer.

 

Pris 222kr-

 

Diabetesprodukter för Hund o Katt

Vanliga symtom vid diabetes hos hund
Din hund dricker stora mängder vatten. Har stor aptit och kan äta mycket men tappar ändå vikt.
Hunden är trött och håglös.

 

Diabetesprod Vet>

 

Nyheter

Litter Kwitter Toalett Träningskit 1st

Tre stegsmetod för en tillvaro utan kattsand.

 

Pris: 475kr